Risotto

4.5 (149 ocen)

  • 30 min

Smaczna i szybka w przygotowaniu potrawa

  • 30 min

Składniki:

  • - 300 g ryżu do risotta
    - 3 szkl. bulionu
    - 200 g pieczarek
    - 1 cebula
    - 1/2 papryki
    - 3/4 podwójnej piersi z kurczaka

Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb Risotto

Risotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić na kawałki, razem z cebulą podsmażyć. Tak samo pierś pokroić w kostkę, posypać currry i posmażyć.
    Na patelni lub w rondelku roztopić łyżkę masła i wrzucić ryż. Gdy ziarenka będą szkliste zalać gorącym bulionem - na początku 1/2 l. Dusić, aż ryż będzie miękki, w razie potrzeby dolać bulionu. Dodać pozostałe składniki, doprawić do smaku, chwilę razem trzymać na patelni. Posypać natką pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować