Rijstevlaai to smaczny, drożdżowy placek z nadzieniem z ryżu na mleku. W sklepach można już kupić Milchreis, czyli mleczny ryż, idealny do przygotowania ryżowego puddingu. Dobrze, żeby ryż miał okrągłe ziarenka i kleistą konsystencję jak np. na risotto.
Edyta Guhl
2/3. Rijstevlaai- holenderskie ciasto ryżowe
Rijstevlaai to smaczny, drożdżowy placek z nadzieniem z ryżu na mleku. W sklepach można już kupić Milchreis, czyli mleczny ryż, idealny do przygotowania ryżowego puddingu. Dobrze, żeby ryż miał okrągłe ziarenka i kleistą konsystencję jak np. na risotto.
Edyta Guhl
3/3. Rijstevlaai- holenderskie ciasto ryżowe
Rijstevlaai to smaczny, drożdżowy placek z nadzieniem z ryżu na mleku. W sklepach można już kupić Milchreis, czyli mleczny ryż, idealny do przygotowania ryżowego puddingu. Dobrze, żeby ryż miał okrągłe ziarenka i kleistą konsystencję jak np. na risotto.