Rice Bowl na słodko

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Świetne letnie śniadanie - płatki ryżowe z cynamonem, podane z owocami. Sycące, kolorowe i pyszne.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Płatki ryżowe - 120g
    Mleko - 300ml
    Cukier - 1 łyżka
    Cynamon - 1/2 łyżeczki
    Dowolne owoce, u mnie:
    banan, brzoskwinia, jabłko, truskawki, porzeczki, agrest, winogrona
    Mięta do dekoracji

Rice bowl na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rice Bowl na słodko 1. Na 2 porcje.

    Mleko mieszamy z cukrem i cynamonem i wstawiamy na kuchenkę. Kiedy zacznie się gotować dodajemy płatki i zmniejszamy ogień. Płatki gotujemy na miękko (najlepiej mieszać co jakiś czas i w razie potrzeby dolać mleka lub wody).

    Owoce kroimy (większe owoce ładnie się prezentują w cienkich plastrach).

    Do misek wykładamy płatki ryżowe i układamy na nich owoce.

    Przed podaniem dekorujemy miętą.

Porady

Mleko krowie można zamienić na roślinne.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy