Z tego przepisu korzystam od dawna. Jest niezawodny i rewelacyjny. Bułki i rogaliki wychodzą z niego mega pyszne. Delikatne i puszyste. 1 kg mąki pszennej 2 jajka 500 ml mleka 1/3 szkl oleju 3/4 szkl cukru 100 g drożdży cukier waniliowy Drożdże rozcieramy z łyżką cukru. Mleko podgrzewamy z resztą cukru. Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajka i dodajemy mleko z cukrem oraz roztarte drożdże. Mieszamy. Dodajemy cukier waniliowy. Mieszamy licząc do 500. Odstawiamy do wyrośnięcia. Dodajemy olej i mieszamy licząc do 300. Mamy gotowe, pyszne ciasto. Ja ostatnio robiłam z niego ślimaczki. Ciasto drożdżowe rozwałkowałam na prostokąt. Rozsmarowałam na nim budyń czekoladowy z rodzynkami. Zawinęłam całość w roladę, którą bardzo delikatnie pokroiłam w plastry. Każdy plaster (również bardzo delikatnie) przeniosłam na wysmarowaną blachę. Posypałam kruszonką i skórką pomarańczową.