Rajskie ciasto z mandarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ubić białka, następnie porcjami dodawać cukier. Do ubitych białek dodawać po 1 żółtku, nadal ubijając. Po łyżce wsypywać przesianą mąkę z proszkiem delikatnie mieszając. Na końcu wlać 2 łyżki oleju, wszystko wymieszać. Ciasto wlać do blaszki prostokątnej i upiec na jasnozłoty kolor.
Z biszkoptu zdjać wierzchnią skórkę i ułożyć na nim osączone mandarynki.
Na soku pozostałym po osączeniu mandarynek i na soku pomarańczowym ugotować budynie. Gorący budyń wyłożyć na mandarynki. Śmietanę ubić ze śmietan- fixami i cukrem pudrem. Wyłożyć na warstwę ostudzonego budyniu.
Na wierzchu ciasta ułożyć szachownicę ze zwykłych i czekoladowych herbatników. Wstawić ciasto do lodówki.
Porady
Najlepsze jest następnego dnia, gdy herbatniki zmiękną.
Komentarze