Ragout z grzybów.

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zapobiegliwe gospodynie mogą wykorzystać jesienne zbiory grzybów, które mają zamrożone.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg różnych grzybów
    2 cebule
    2łyżki oleju
    1 łyżka masła
    2 ząbki czosnku
    1łyżka koncentratu pomidorowego
    50ml śmietany kremowej
    200ml bulionu warzywnego
    1łyżeczka mąki
    sól, pieprz
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ragout z grzybów. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jeszcze parują grzybki 1. Oczyszczone grzyby smażymy razem z posiekaną cebulą ,aż odparuje płyn.
    Podsmażone grzyby posypać mąką, zalać bulionem, śmietanką, dodać czosnek ,koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz.
    Dusimy na małym ogniu pod przykryciem 20min,następnie odkrywamy i podgrzewamy ,aż sos zgęstnieje.
    Gotowe ragout posypujemy natką pietruszki i podajemy z ryżem lub jak kto woli...
    P.s.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować