RAFAELLO Z KASZY MANNY

4.5 (155 ocen)

  • 40 min

Macie już dosyć tradycyjnych ciasteczek? Przedstawiam Wam kuleczki rafaello z kaszy manny. Z rodzynkami, migdałami i orzechami włoskimi. Zdrowsza alternatywa sklepowej słodkości. Naprawdę pycha!

  • 40 min

Składniki:

  • niepełna szklanka wody
    niepełna szklanka mleka 2%
    8 łyżek kaszy manny
    2 kopiate łyżki miodu
    5 orzechów włoskich
    10 migdałów
    2 garście drobnych rodzynek
    5-6 kropel aromatu migdałowego
    wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Desery Rafaello

Rafaello z kaszy manny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rafaello 1. Wodę i mleko wlewamy do garnka, wsypujemy kaszę, dodajemy miód i na małym ogniu gotujemy do całkowitego zgęstnienia (łyżeczka stoi). Odstawiamy do przestudzenia.
    Orzechy i migdały wrzucamy do worka i tłuczkiem do mięsa rozbijamy na miał. Możemy też wykorzystać młynek do kawy. Wrzucamy bakalie do kaszy, do tego rodzynki, aromat. Mieszamy.
    Nabieramy niewielką ilość do dłoni i formujemy kulki*, które obtaczamy we wiórkach. Gotowe rafaello wkładamy do lodówki do wystygnięcia.

    *dosyć niewdzięczna i klejąca robota
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Migdały Orzechy Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Sylwester Święta Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować