RAFAELLO KOKOSOWE Z HERBATNIKÓW-BEZ PIECZENIA

4.5 (178 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Oto mój przepis na pyszna przekąske , CIASTO-DESER- super łatwe - bez pieczenia!! rodzina uwielbia ten smakołyk i zawsze domagaja sie DOKŁADKI.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    mleko 2 i 1/2 szkl
    * żółtka 3 szt
    * mąka 2 łyżki
    * mąka ziemniaczana 3 łyżki
    * cukier waniliowy * cukier 1 szklANKA
    * masło 300 g
    * wiórki kokosowe 250 g
    * herbatniki 4 duze paczki
    * spirytus do smaku(JESLI DZIECI BEDA JADŁY CIASTO , OMIŃMY SPIRYTUS)
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery Rafaello

Rafaello kokosowe z herbatników-bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 1/2 szklANKI mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. 2 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym dodać rozmieszaną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budyń. Masło utrzeć dodając po łyżce wystudzonego budyniu. Na końcu dodać kokos i spirytus i ponownie wszystko wymieszać .
    Na blasze położyć herbatniki - masę: 1-herbatniki 2-masa 3-herbatniki 4-masa 5-herbatniki 6-masa
    Wierzch gdzie znajduje sie masa -nalezy posypać wiórkami kokosowymi.
    Włożyć do lodówki najlepiej na cała noc.

Porady

blacha 24 na 24 cm.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować