1.Herbatniki wykładamy na blaszce (ja użyłam blaszki 24 cm na 24 cm)
2.Przygotowujemy masy karpatkowe według przepisu na opakowaniu ja dodałam zimnego mleka i zmiksowałam ,następnie dodałam półtora kostki miękkiego masła oraz kilka kropli olejku migdałowego.
3.Na herbatniki nakładamy przygotowaną masę a na nią kładziemy kolejną warstwę herbatników
4.Teraz przygotowujemy krem tortowy ja użyłam śmietankowego do którego dodałam kilka kropli olejku migdałowego i tak jak masę do karpatki zmiksowałam z zimnym mlekiem a następnie dodałam resztę masła
5.Masę tortową wykładamy na herbatniki a następnie posypujemy ją migdałami oraz wiórkami kokosowymi
6.Ciasto powinno przeleżeć w lodówce całą noc wtedy herbatniki zmiekną
Porady
Jeśli chcemy ciasto jest tego samego dnia herbatniki namaczamy w mleku wtedy szybciej zrobią się miekkie
Komentarze