Rafaello

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kolejna odsłona ciasta z kokosem

  • 30 min

Składniki:

  • 1.Ciastka herbatniki
    2.Dwie masy do karpatki (błyskawiczne)
    3.Zimne mleko
    4.Kostka miękkiego masła
    5.Masa śmietankowa do tortu błyskawiczna
    6.Olejek migdałowy
    7.Posiekane migdały lub płatki migdałowe
    8.Wiórki kokosowe

Rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki wykładamy na blaszce (ja użyłam blaszki 24 cm na 24 cm)
  • 2. Przygotowujemy masy karpatkowe według przepisu na opakowaniu ja dodałam zimnego mleka i zmiksowałam ,następnie dodałam półtora kostki miękkiego masła oraz kilka kropli olejku migdałowego.
  • 3. Na herbatniki nakładamy przygotowaną masę a na nią kładziemy kolejną warstwę herbatników
  • 4. Teraz przygotowujemy krem tortowy ja użyłam śmietankowego do którego dodałam kilka kropli olejku migdałowego i tak jak masę do karpatki zmiksowałam z zimnym mlekiem a następnie dodałam resztę masła
  • 5. Masę tortową wykładamy na herbatniki a następnie posypujemy ją migdałami oraz wiórkami kokosowymi
  • 6. Ciasto powinno przeleżeć w lodówce całą noc wtedy herbatniki zmiekną

Porady

Jeśli chcemy ciasto jest tego samego dnia herbatniki namaczamy w mleku wtedy szybciej zrobią się miekkie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy