Wszystkim dobrze znane praliny w nieco innej postaci... Delikatność kokosowego kremu złamana słonym posmakiem krakersów - ciasto wyjątkowe, bez wątpienia! :)
1.Do kubeczka odlej 3/4 szklanki mleka, dodaj budynie w proszku i cukier. Całość dokładnie rozmieszaj. Pozostałe mleko zagoptuj. Kiedy zacznie kipieć wlej rozpuszczone budynie i gotuj aż masa zgęstnieje, następie odstaw w zimne miejsce, aby wystygła.
2.Masło utrzyj na gładką masę. Ciągle mieszając stopniowo dodawaj zimny budyń na zmianę z kokosem (część odłóż na posypanie wierzchu). Na koniec wlej spirytus i dokładnie wymieszaj.
3.Blachę o wymiarach 20x26, wyłóż papierem do pieczenia, następnie układaj warstwami krakersy-masa-krakersy-masa-krakersy-masa. Wierzch posyp odłożonymi wcześniej wiórkami kokosowymi.
Porady
Do posypania wierzchu świetnie nadają się również chipsy kokosowe
Komentarze