Rafaello

4.5 (152 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Jeśli lubicie kokosowe bounty i białą czekoladę to jest to ciasto dla Was ;)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    4 jajka
    1 szklanka cukru
    4 łyżki mąki pszennej
    4 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa:
    400 ml śmietanki słodkiej 30%
    2 tabliczki białej czekolady
    3 śnieżki na mleko
    200 gram wiórek kokosowych

    dżem jabłkowy lub brzoskwiniowy lub morelowy
    płatki migdałów do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    ubijamy całe jajka z cukrem aż do uzyskania jasnej, puszystej masy. Mieszamy mąki z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do ciasta cały czas ubijając.
    Pieczemy w 180 st do suchego patyczka (ok 15-20 minut)
  • 2. Masa:
    śmietanę i czekoladę rozpuszczamy razem na małym ogniu. Studzimy i miksujemy dodając stopniowo śnieżki. Po ubiciu dodajemy wiórki kokosowe.
  • 3. Biszkopt można posmarować dżemem. Na dżem wykładamy masę kokosową i posypujemy płatkami migdałów.
    Odstawiamy do lodówki, żeby masa stężała. Najlepiej smakuje dobrze schłodzone.

    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować