Racuszki owocowe na serku wiejskim

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo delikatne racuszki z letnimi owocami.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    serek wiejski
    łyżka cukru
    2 łyżki mąki pszennej
    garść malin i poziomek
    szczypta soli
    olej do smażenia

Racuszki owocowe na serku wiejskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek, dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Dodać łyżkę cukru i chwilę jeszcze miksować. Mąkę przesiać do piany, delikatnie wymieszać. Rozkłócić żółtka i połączyć z pozostałymi składnikami. Do masy dodać granulki serka i 3 łyżki płynu z serka. Wsypać opłukane owoce i delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i na małym ogniu smażyć racuszki na rumiany kolor. Posypać cukrem pudrem

Komentarze

Podobne przepisy