Racuszki na serku wiejskim

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Smaczne racuszki polecają się na śniadanie, można je komponować z różnymi owocami,albo podawać posypane samym cukrem pudrem.

  • 15 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g serka wiejskiego
    4 łyżki z czubkiem mąki pszennej
    2 szczypty proszku do pieczenia
    mały cukier waniliowy
    2 jajka L
    szczypta soli

    Dodatkowo:

    oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki Śniadanie Ser

Racuszki na serku wiejskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko do miski,wsypujemy cukier waniliowy,wbijamy jajka,wrzucamy szczyptę soli,wlewamy śmietanę odlaną z serka i całość mieszamy dokładnie trzepaczką rózgową lub mikserem do połączenia składników,następnie wrzucamy serek i mieszamy łyżką.
    Racuszki smażymy na małym ogniu,na oliwie ,na złoto z obu stron,gotowe posypujemy cukrem pudrem,lub podajemy z ulubionymi owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować