Racuszki na Kefirze

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie i smaczne racuszki,najnowsza kombinacja śniadaniowa dla Mojego Synka ;-)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 ml kefiru
    3\4 szkl.mąki pszennej
    2 łyżki brązowego cukru
    1\4 łyżeczki soli
    0,5 łyżeczki sody
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    ulubione owoce
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Racuszki na kefirze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kefir podgrzać w mikrofali,wlać do miski i wymieszać z solą i cukrem,przesiać przez sitko mąkę z sodą,wymieszać trzepaczką rózgową na jednolitą masę o konsystencji kwaśnej śmietany.
    Smażyć na patelni z olejem,na małym ogniu nakładając porcję ciasta dużą łyżką,smażyć z obu stron do zarumienienia.

Porady

Podawać z ulubionymi owocami,można delikatnie posypać cukrem pudrem,racuszki są tak dobre,że można spokojnie pominąć cukier puder.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kefir

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować