Racuszki dyniowo jabłkowe

4.5 (192 ocen)

  • 30 min

Delikatne racuszki z dynią i jabłkami, doprawione wanilią i cynamonem. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dag obranej dyni( u mnie hokkaido)
    3 jabłka
    2 jajka
    6 łyżek jogurtu naturalnego
    7 -8 łyżek mąki pszennej
    2 łyżki cukru trzcinowego
    łyżeczka proszku do pieczenia
    cynamon
    łyżeczka cukru z wanilią
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Racuszki dyniowo jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1dptr3x 1. Jabłka obieram, wycinam gniazda nasienne i razem z dynią ścieram na tarce o średnich oczkach. Przekładam do miski, dodaję jajka, cynamon, cukier, proszek do pieczenia , jogurt i mieszam, na koniec dodaje mąkę , mieszam całość dokładnie.
  • racuszki dyniowo jablkowe 2. Na patelni rozgrzewam olej i smażę racuszki z obydwu stron na rumiano, odsączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Porady

Jeśli są mało słodkie można oprószyć cukrem pudrem przed podaniem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować