Racuchy z ricotty

4.5 (159 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

dzieciaki je uwielbiają

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki :

    2 jajka L,
    100g mąki,
    100ml mleka,
    50g cukru,
    100g ricotty,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    olej do smażenia,
    szczypta soli.
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki Ser

Racuchy z ricotty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubij wraz z solą na sztywną pianę. Żółtka wymieszaj z ricottą i cukrem. Dodaj mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj. Partiami do gęstego ciasta dodaj białka. Delikatnie połącz składniki. Na patelni rozgrzej olej. Za pomocą łyżki nakładaj partie ciasta na patelnię. Smaż z dwóch stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ricotta Sery Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować