Racuchy z malinami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Pyszna słodka wersja racuchów, z sezonowymi owocami.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • pół litry zsiadłego mleka
    2,5 szklanki mąki
    1 jajko
    2 łyżki cukru pudru
    pół łyżeczki sody oczyszczonej
    opakowanie cukru wanilinowego
    cukier puder do oprószenia
    pół szklanki malin
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Śniadanie

Racuchy z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, mąkę, jajko, oba cukry i sodę dokładnie wymieszać. Dodać maliny. Odstawić aby ciasto trochę urosło. Patelnię rozgrzać, wlać olej i nakładać ciasto po dwie łyżki na racucha. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone racuchy odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować