Racuchy z jabłkami z nutą pomarańczy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób

Obłędne racuszki z jabłkiem i skórką z pomarańczy, która świetnie się komponuje z jabłkami oraz nadaje racuszkom cudownego aromatu. Wierzch racuchów posypałam cukrem pudrem, ale możemy również polać je sokiem, dżemem lub polewą czekoladową, w każdej wersji są genialne

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • ciasto:
    mąka pszenna 1,5 szklanki,
    mleko 1,5 szklanki,
    jajko 1 szt,
    drożdże suche 1 łyżeczka,
    cukier brązowy 3 łyżki,
    starta skórka z pomarańczy 1 łyżeczka,

    dodatkowo:
    jabłka 2 szt,
    olej kokosowy do smażenia,
    cukier puder do posypania racuchów,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki

Racuchy z jabłkami z nutą pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko podgrzewamy, aby było ciepłe. Następnie łączymy z pozostałymi składnikami ciasta. Jabłka obieramy i kroimy w grubszą kostkę. Jabłka dodajemy do ciasta i mieszamy wszystko razem. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 h. Na patelni rozgrzewamy olej. Za pomocą łyżki kładziemy ciasto i smażymy placuszki z obu stron na rumiany kolor. Usmażone placuszki odstawiamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Następnie posypujemy cukrem pudrem i zajadamy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Pomarańcze

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować