Racuchy z Jabłkami na Kefirze

5 (167 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Babcine Racuszki.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 18 szt.

    1,5 szkl.kefiru
    2 szkl.mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 jajka
    szczypta soli
    2 łyżki cukru trzcinowego
    1 cukier waniliowy
    3 jabłka
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Śniadanie

Racuchy z jabłkami na kefirze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Racuchy. 1. Do miski wbić jajka,wsypać szczyptę soli,wlać kefir i wymieszać trzepaczką rózgową,wsypać cukry,przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia,całość wymieszać.
    Jabłka umyć,obrać i zetrzeć na tarce,na grubych oczkach,
  • Racuchy. 2. następnie wrzucić do ciasta,wymieszać dokładnie i smażyć na średnim ogniu,na oleju z obu stron na rumiano.

Porady

Jabłka można pokroić w kosteczkę zamiast ścierać na tarce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować