Racuchy z jabłkami

1.5 (2 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Racuchy z jabłkami idealne na kolacje.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2,5 szklanki mąki pszennej,
    3 jajka,
    7 g suchych drożdży,,
    szklanka ciepłego mleka,
    3 łyżki cukru,
    2 średnie jabłka.
Wystaw ocenę:

1.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki

Racuchy z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy drożdże, wsypujemy łyżkę cukru i wlewamy ciepłe mleko. Odstawiamy na chwilę 10-15 minut aż drożdże zaczną pracować.
    Jabłka obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
    Następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.

    Na patelnię wlewamy 3-4 łyżki oleju, rozgrzewamy. Łyżką wykładamy ciasto, formując zgrabne racuchy. Smażymy z obu stron na złoty kolor na średnikm ogniu.

    Usmażone posypujemy cukier puder.

    Smacznego ;)

Porady

Racuchy posypujemy cukrem pudrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować