RACUCHY DROŻDZOWE Z JABŁKAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min

TO MOJE ULUBIONE DANIE Z DZIECIŃSTWA :::::))PRZEWAŻNIE DO TYCH RACUSZKÓW ,MAMA PRZYGOTOWYWAŁA ZUPĘ KRUPNIK.:))))PYCHOTKA

  • 60 min

Składniki:

  • PÓŁ KILOGRAMA MĄKI

    50 G DROŻDŻY ŚWIEŻYCH
    250 ML CIEPŁEGO MLEKA
    PÓŁ SZKLANKI CUKRU+1 ŁYŻKA
    2 JAJKA
    4 JABŁKA
    OLEJ DO SMAŻENIA


Racuchy drożdzowe z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. DROŻDŻE ROZPROWADZIĆ W CIEPŁYM MLEKU I ŁYŻCE CUKRU,PRZYKRYĆ ŚCIERECZKĄ I ODSTAWIĆ DO WYROŚNIĘCIA.
  • 2. JABŁKA OBRAĆ,POKROIĆ NA MNIEJSZE KAWAŁECZKI I POSYPAĆ ODROBINĄ CYNAMONU.
  • 3. RESZTĘ SKŁADNIKÓW WŁÓŻ DO DUŻEJ MISKI,JAK DROŻDŻE WYROSNĄ DODAĆ DO MISKI I SZYBKO WYROBIĆ CIASTO( RĘCZNIE LUB MIKSEREM)
  • 4. NA KONIEC DODAĆ JABŁKA I DELIKATNIE WYMIESZAĆ.ODSTAWIĆ DO WYROŚNIĘCIA NA OK GODZINĘ.
  • 5. NA DUŻEJ PATELNI ROZGRZAĆ TŁUSZCZ I NAKŁADAĆ ŁYZKA CIASTO ,SMAŻYĆ RACUCHY NA ŚREDNIM OGNIU.
    PO USMAŻENIU POSYPAĆ CUKREM PUDREM.

Porady

JEŚLI CIASTO BĘDZIE WYDAWAŁO ZA GĘSTE-DODAJ JESZCZE ODROBINĘ MLEKA.

Komentarze

Podobne przepisy