Racuchy drożdżowe!

4.5 (185 ocen)

Wspomnienie naszego dzieciństwa, z rodzinnego domu…

Składniki:

  • półtorej szklanki mleka
    3 dag drożdży
    2 łyżki cukru
    2,5szklanki mąki
    2 jajka
    łyżka roztopionej margaryny
    olej (do pieczenia)
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Racuchy drożdżowe! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozkruszyć,zasypać cukrem i dodać letnie mleko, wymieszać i odstawić . Do powstałego rozczynu dodajemy wymienione składniki i wyrabiamy ciasto, które zostawiamy do momentu wyrośnięcia. Po wyrośnięciu smażymy na gorącym oleju, po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować