Racuchy drożdżowe

0 (0 ocen)

Są przepyszne, ale szybko znikają z talerza :)

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    2 jajka
    1 szklanka letniego mleka
    50g drożdży
    1 łyżeczka cukru
    szczypta soli

Racuchy drożdżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże, cukier, 2 łyżeczki ciepłego mleka, 2 łyżeczki mąki - wymieszać i odstawić pod przykryciem na ok 5 min.
  • 2. Do dużej miski wsyp mąkę, sól , letnie mleko, ubite jajka i drożdże - ciasto dokładnie wymieszać i odstawić pod przykryciem na 20min.
  • 3. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
    Podawać posypane cukrem pudrem bądź z ulubionym dżemem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy