racuchy bananowo-jaglane z chia

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Delikatne racuchy z bananem oraz nasionami chia. Nadają się jako pożywne śniadanie, obiad dla dziecka lub podwieczorek.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 jajko
    3 łyżki mąki jaglanej
    1 łyżeczka cukru brązowego
    1 łyżeczka nasion chia
    1 małe opakowanie jogurtu naturalnego
    1 średni banan
    3 łyżki oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Placki Jajko

Racuchy bananowo-jaglane z chia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • racuchy bananowo-jaglane z nasionami chia 1. Wbijasz do miski jajko, dosypujesz mąkę, cukier, nasiona chia i jogurt. Miksujesz do uzyskania jednolitej masy. Na koniec obierasz banana i rozgniatasz go widelcem, ponownie miksujesz z resztą składników. Smażysz małe placuszki na rozgrzanym tłuszczu. Podana ilość na 10 sztuk.
    Podajesz z cukrem pudrem lub innymi owocami

Porady

składniki można zmodyfikować i tak zamiast cukru brązowego może być tradycyjny biały, miód lub ksylitol. Aby placuszki były bardziej puszyste można dodać 1/4 łyżeczki sody Smażyć można na oleju kokosowym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Jajka Mąka jaglana Nasiona chia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować