Pyzy z pasztetem

4.42 (179 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybsza wersja pyz z mięsem, zaoszczędzimy czas na przygotowywaniu farszu.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6-7 ugotowanych ziemniaków
    1 jajko
    2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
    Ok. 4 łyżki mąki pszennej (ale tak naprawdę ile zabierze masa)
    Sól
    Ok. 30dkg pasztetu
Wystaw ocenę:

4.42 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pyzy Pasztet

Pyzy z pasztetem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pyzy z pasztetem 1. Ziemniaki ugotować j przecisnąć przez praskę. Dodać jajko, obie mąki i posolić do smaku. Ugniesc ciasto, a nastepnie pokroic na części i utworzyc wałek. Pokroic na 3cm kawałki.
  • Pyzy z pasztetem 2. Do każdej części ciasta ziemniaczanego dać trochę pasztetu i dokładnie skleić. Uformować kulkę. Tak przygotowane pyzy wrzucić do osolonego wrzątku i gotowac do miękkości. Po wyjęciu z garnka przelać zimną wodą. Polać roztopionym masełkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować