Pyzy z mięsem z kaczki

4.5 (197 ocen)

Wyśmienite kuleczki dla osób gustujących w kaczym mięsku.

Składniki:

  • -500g ziemniaków ugotowanych,

    -125g mąki ziemniaczanej,

    -1 jajko

    -2 kacze udka,

    -2 kostki mięsne WINIARY,

    -1 cebula,

    -olej do smażenia,

    -sól,

    -pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pyzy

Pyzy z mięsem z kaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka zalewamy wodą i gotujemy około 2,5godziny. 20 minut przed końcem gotowania, dodajemy dwie kostki mięsne.

    Mięso studzimy i oddzielamy od kości.

    Cebulkę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy.

    Tak przygotowane składniki, mieli razem w maszynce do mięsa. Dodajemy łyżkę pozostałego rosołu i doprawiamy do smaku.

    Ugotowane i wystudzone ziemniaki, mielimy w maszynce do mięsa. Przekładamy do miski. Dodajemy jajko i mąkę. Zagniatamy ciasto.

    Z tak przygotowanego ciasta, odrywamy kuleczki wielkości dwóch włoskich orzechów, napełniamy łyżeczką farszu i sklejamy.

    Do wrzącej osolonej wody, wrzucamy pyzy i gotujemy 5 minut od wynurzenia.


    Smacznego :o)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować