Tiramisu

4.5 (178 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Ciasto pochodzi z Włoch ale najlepiej, gdy zrobimy je sami. Kilka składników i po niedługim czasie mamy pyszny deser. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na masę
    3 żółtka
    1/2 szklanki cukru
    2 łyżki naturalnego twarożku z dużym czubkiem
    250 gram mascarpone
    Pozostałe składniki :
    24 podłużne biszkopty
    1/2 szklanki gorącej wody
    1 łyżka kawy rozpuszczalnej
    pojemnik 22x13x12
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Tiramisu Kawy

Tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pyszne tiramisu 1. Kawę zalewamy gorącą wodą, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.
    Żółtka oddzielamy od białek, wkładamy do miski i dosypujemy cukier, miksujemy na kogel - mogel.
    Następnie dodajemy porcjami mascarpone i twarożek naturalny.
    Miksujemy na gładki krem. Biszkopty moczymy w zimnej kawie i układamy na dnie pojemnika wyłożonego folią. Na biszkopty kładziemy połowę masy i przykrywamy namoczonymi w kawie biszkoptami. Na biszkoptach rozsmarowujemy resztę kremu. Wstawiamy do lodówki. Przed podaniem posypujemy kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Cukier Kawa Mascarpone Żółtko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować