Ogórki po żydowsku to połączenie delikatności i ostrości w jednym. Pyszne i chrupiące ogórki, którymi zajada się moja rodzina i znajomi przez cały rok! Gorąco polecam wypróbować ten przepis!
30 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
2 kg ogórków
Świeże liście selera
Świeże liście pietruszki
2- 3 marchewki
1 duża cebula
Pęczek kopru
Ziele angielskie
Gorczyca
Liść Laurowy.
Pyszne ogórki po żydowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Marchew, cebulę obieramy i kroimy w plastry.
2. Do każdego ze słoików wkładamy : zielony koper, natkę pietruszki, liście selera, marchew, cebulę, ziele angielskie, liście laurowe i gorczycę. Następnie wkładamy ogórki.
3. Składniki zalewy zagotowujemy i zalewamy słoiki z ogórkami.
4. Pasteryzujemy słoiki ok. 5 min od zagotowania się wody.
5. Po ugotowaniu słoiki odwracamy do góry dnem do ostygnięcia.
Komentarze