Pyszne Ogórki po Żydowsku

5 (152 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Ogórki po żydowsku to połączenie delikatności i ostrości w jednym. Pyszne i chrupiące ogórki, którymi zajada się moja rodzina i znajomi przez cały rok! Gorąco polecam wypróbować ten przepis!

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg ogórków
    Świeże liście selera
    Świeże liście pietruszki
    2- 3 marchewki
    1 duża cebula
    Pęczek kopru
    Ziele angielskie
    Gorczyca
    Liść Laurowy.

    ZALEWA:
    2,5 szklanki wody
    1/2 szklanki octu
    1/2 szklanki cukru
    1 łyżka soli.
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Pyszne ogórki po żydowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Marchew, cebulę obieramy i kroimy w plastry.
    2. Do każdego ze słoików wkładamy : zielony koper, natkę pietruszki, liście selera, marchew, cebulę, ziele angielskie, liście laurowe i gorczycę. Następnie wkładamy ogórki.
    3. Składniki zalewy zagotowujemy i zalewamy słoiki z ogórkami.
    4. Pasteryzujemy słoiki ok. 5 min od zagotowania się wody.
    5. Po ugotowaniu słoiki odwracamy do góry dnem do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować