PYCHOTKA

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Truskawki i bita śmietana.Smak lata

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 6 jaj
    szklanka cukru
    szklanka mąki
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    1 kg truskawek
    2 śnieżki
    2 szklanki mleka
    2 galaretki truskawkowe

Pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścic w wrzątku,ostudzic włoży do zamrażarki aby trochę stężała. Białka ubic na sztywno,dodac cukier i żółtka.Dodac mąkę z proszkiem i lekko wymieszac.Piec 40min w tem 180C.Truskawki umyc obrac przekroic na połówki.Bitą śmietanę ubic z mlekiem.Ciasto wystudzic rozłożyc śnieżkę i truskawki.Zalac tężejącą galaretką.Wstawic do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy