Pychotka

4.5 (164 ocen)

  • 40 min

Ciasto w sam raz dla prawdziwych łasuchów. Sprawdza się zawsze na domowych przyjęciach.

  • 40 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    4 jaja
    1 szklanka cukru
    1,5 szklanki mąki pszennej
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    Dodatkowo:
    krem karpatka
    masa krówkowa
    4 paczki herbatników
    paczka krakersów
    śmietana kremówka 36 %
    czekolada gorzka
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Białka ubijamy na sztywna pianę, dodajemy cukier. Po uzyskaniu jednolitej masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlewamy do formy i pieczemy przez 30 minut w 170 stopniach.
    Na gotowy biszkopt kładziemy masę karpatkę przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Na to układamy herbatniki, które smarujemy mlekiem skondensowanym, przykrywamy krakersami, na wierzch dajemy ubitą śmietanę. Na śmietanę trzemy czekoladę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować