Pychotka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

moja wersje pychotki wzbogacilam dodatkowo migdalami co w polaczeniu z orzechami daje wspanialy smak

  • 2 godz.

Składniki:

  • CIASTO:
    40 dag maki
    5 łyżek cukru
    20 dag margaryny
    6 żółtek
    2-3 łyżki śmietany
    1 łyżeczka pr.do pieczenia
    1 łyżeczka sody

    do przełożenia:

    6 białek
    szklanka cukru
    szklanka orzechów włoskich
    100 g migdałów w płatkach
    4 łyżeczki maki ziemniaczanej
    powidła sliwkowe1,5 słoiczka małego jak tradycyjnie sa pakowane dżemy(ok 400 g)
    gotowy krem karpatkowy+mleko i masło jak wg przepisu

    Polewa:100 g masla 82 %
    3 lyzki kakao
    5 lyzek cukru
    2-3 lyzki wody goracej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. skladniki ciasta zagniesc .Podzielic na 2 czesci,rozwalkowac do 2 takich samych blaszek(prostakatne)posmarowac powidlami ,,,ubic piane z bialek powoli wsypac cukier ,na koniec dodac make ziemniaczana.Podzielic na 2 blaszki i wylozyc na powidla ,posypac orzechami i migdalami..Piec ok 35-40 minut w 150-160stopniachprzygotowac krem karpatkowy ,wystudzic utrzec z maslem przelozyc wystudzone placki.gorny ma byc strona orzechowa do dolu,polac gotowa polewa lub przygotowana wg mojego przepisu maslo stopic dodac cukier ,kakao na koniec wlac goraca wode .lekko przestudzic i wylozyc na ciasto
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować