Puszysty sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wrzucić twaróg, cukier waniliowy, budyń, żółtka, zimne mleko i miksować na gładką masę. Dodać olej, olejek zapachowy pomarańczowy i mleko w proszku. Połączyć mikserem .
Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli i cukrem.
Nagrzać piekarnik.
Do masy serowej dodać za pomocą drewnianej łyżki ubitą pianę i delikatnie wymieszać.
Dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć herbatniki i wylać masę serową.
Sernik włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180°C przez ok. 70-80min. Gdyby góra za szybko się spiekała można przykryć folią aluminiową.
Po tym czasie wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i zostawić tam sernik do ostudzenia.
Komentarze