Puszysty sernik

4.5 (179 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Puszysty, wilgotny sernik na herbatnikach.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1kg twarogu z wiaderka, 1szklanka śmietany 30%, 7 jaj, szczypta soli, 2 budynie śmietankowe, 2łyżki mąki ziemniaczanej, 1,5szklanki cukru, herbatniki (na spód blaszki)
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Puszysty sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blache (standardowa) wyłożyć papierem na niego ukladamy herbatniki.
    Białka ubić na sztywno z solą. Dodać stopniowo 1/2 szklanki cukru ubijajac do uzyskania lśniącej masy. Żółtka z resztą cukru ubijamy na puch. Dodajemy miksujac na średnich obrotach śmietanę, budyń(proszek), mąkę na końcu twaróg. Kiedy masa bedzie jednolita drewnianą łyżka delikatnie dodajemy stopniowo białka. Po wymieszaniu wylewamy na herbatniki. Pieczemy w kąpieli wodnej w 170° ok 60minut. ( na ostatnim poziomie stawiamy naczynie z goracą wodą)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować