300 ml śmietany kremówki
2 galaretki ( czerwona i zielona - mogą być inne kolory dwa )
2 x śmietan FIX
3-3 łyżki cukru kryształu
paczka podłużnych biszkoptów
1/2 szklanki kawy
Puszysty kryształek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu ale w połowie ilości wody podanej w opisie. Odstawiamy do ostygnięcia i stężenia.
2.Formę wykładamy biszkoptami lekko nasączonymi w kawie.
3.Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem a potem ubijając jeszcze dodajemy śmietan fix. Wykładamy na biszkopty połowę bitej śmietany a na nią galaretkę pokrojoną w kostkę- zostawiamy troszkę na dekorację.
4.Przykrywamy pozostałą śmietaną.
5.wierzch pozostawioną galaretka do dekoracji. Wkładany do lodówki na 3 godz.
Komentarze