Puszysty KRYSZTAŁEK

0 (0 ocen)

  • 4 godz.

jest lekki, smaczny i dziecinnie prosty

  • 4 godz.

Składniki:

  • 300 ml śmietany kremówki
    2 galaretki ( czerwona i zielona - mogą być inne kolory dwa )
    2 x śmietan FIX
    3-3 łyżki cukru kryształu
    paczka podłużnych biszkoptów
    1/2 szklanki kawy

Puszysty kryształek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu ale w połowie ilości wody podanej w opisie. Odstawiamy do ostygnięcia i stężenia.
  • wykładamy 2. Formę wykładamy biszkoptami lekko nasączonymi w kawie.
  • wykładamy połowę masy i galaretki 3. Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem a potem ubijając jeszcze dodajemy śmietan fix. Wykładamy na biszkopty połowę bitej śmietany a na nią galaretkę pokrojoną w kostkę- zostawiamy troszkę na dekorację.
  • przykrywamy pozostałą śmietaną 4. Przykrywamy pozostałą śmietaną.
  • dekorujemy i do lodówki 5. wierzch pozostawioną galaretka do dekoracji. Wkładany do lodówki na 3 godz.

Komentarze

Podobne przepisy