Puszyste serniczki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Do sera dodąłam mus z dyni hokkaido dlatego serniczki mają piękny kolor, sa lekkie i puszyste. Polecam, wspaniały deser.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • składniki na 3 kokilki śr.10cm

    szklanka musu z dyni hokkaido
    25 dag twaragu
    5 łyżek cukru trzcinowego
    5 łyżek kaszy mannej
    2 łyżki masła roślinnego
    2 żółtka



    spód:
    opakowanie herbatników szkolnych
    łyżka miękkiego masła

    masło i bułka tarta do wysypania formy

Puszyste serniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki kruszę i mieszam z miekkim masłem. Foremki na kokilki smaruję masłem i wysypuję bułką tartą. Twaróg miksuję z dynią, dodaję cukier trzcinowy i żółtka oraz miękkie masło. Na koniec dodaję grysik. Masę mieszam. Do kokilek nakładam warstwę herbatników, lekko je dociskam łyżką. Na nie wylewam porcję dyniowo-serowej masy. Zapiekam w piekarniku nagrzanym do 180 st, około 45 minut. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy