PUSZYSTE RACUCHY Z JABŁKAMI (BEZ DROŻDŻY)

4.5 (146 ocen)

  • 60 min

TE RACUCHY SPRAWDZA SIĘ NA ŚNIADANIE ,KOLACJĘ,PODWIECZOREK,A NAWET DESER MAJĄC W DOMU KOCHAJĄCE POCIECHY,KTÓRE CZASAMI MAJĄ ZACHCIANKI I UWIELBIAJĄ PLACUSZKI POD KAŻDĄ POSTACIĄ :):):)

  • 60 min

Składniki:

  • 2 SZKLANKI MĄKI

    1 JAJKO

    1 SZKLANKA MLEKA

    3 ŁYŻKI CUKRU

    2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA

    1 DUŻE JABŁKO

    CUKIER PUDER

    OLEJ DO SMAŻENIA
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki

Puszyste racuchy z jabłkami (bez drożdży) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. JABŁKO OBIERAMY,USUWAMY GNIAZDA NASIENNE I KROIMY MAŁA KOSTKĘ.
    DO MISKI WBIJAMY JAJKO,DODAJEMY CUKIER I UBIJAMY MIKSEREM,AZ POWSTANIE PUSZYSTA MASA.
  • 2. NASTĘPNIE DODAJEMY NA PRZEMIAN MĄKĘ WYMIESZANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I MLEKO.
    MIKSUJEMY DO POŁĄCZENIA SIĘ SKŁADNIKÓW.
    DODAJEMY JABŁKO I MIESZAMY.
  • 3. NA PATELNI ROZGRZEWAMY OLEJ I WKŁADAMY ŁYŻKA PORCJĘ CIASTA,SMAŻYMY RACUCHY NA WOLNYM OGNIU NA RUMIANO Z OBU STRON.
    PODAJEMY POSYPANE CUKREM PUDREM.

    SMACZNEGO!!!!

Porady

RACUCHY MOŻNA UROZMAICAĆ NP.DODAĆ RODZYNKI LUB ZASTĄPIĆ INNYMI OWOCAMI MOJE DODATKI DO RACUCHÓW TO : JOGURT NATURALNY GRECKI,ODROBINĘ DŻEMU TRUSKAWKOWEGO I BORÓWKI.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować