Puszyste ciasto z borówkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto jest bardzo puszyste i delikatne a przy tym nie jest czasochłonne .

  • 1 godz. 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 2 szklanki mąki pszennej
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -3/4 szklanki cukru
    -3/4 kostki miękkiego masła ( wyjęte wcześniej z lodówki )
    -4 łyżki kwaśnej śmietany 18%
    -3 jajka
    - cukier puder do posypania
    - masło i bułka tarta do posmarowania i wysypania foremki 25x25 lub 20x30
    - 1 szklanka borówek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Puszyste ciasto z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Puszyste ciasto z borówkami. 1. Miękkie masło ucieramy z cukrem , ucierając dodajemy po jednym jajku .Dodajemy śmietanę oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia .
  • Puszyste ciasto z borówkami . 2. Miksujemy do dokładnego połączenia składników .Blaszkę do pieczenia o wymiarach 25x25 lub 20x30 smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
  • Puszyste ciasto z borówkami . 3. Ciasto przekładamy na blaszkę , wyrównujemy wierzch łyżką i posypujemy borówkami . Całość oprószamy cukrem pudrem.
  • Puszyste ciasto z borówkami. 4. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na początku przez 35 minut na najniższej półce a na ostanie 10-15 minut dopiekamy na półce środkowej . Całkowity czas pieczenie nie przekroczy 45-50 minut .
  • Puszyste ciasto z borówkami. 5. Po ostygnięciu wyjmujemy z blaszki i ponownie oprószamy cukrem pudrem.
    Smacznego.

Porady

Ciasto jest szybkie ,proste , tanie i bardzo smaczne .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować