Puszysta babka zebra

4.47 (193 ocen)

Puszysta i delikatna

Składniki:


  • 5 jajek,
    1,5 szklanki cukru,
    2,5 szklanki mąki,
    250g margaryny ,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    2 łyżki kakao,
    1 szklanka wody,
    margaryna do posmarowania formy
    bułka tarta do posypania formy.
Wystaw ocenę:

4.47 (193 ocen)

Zobacz również:

Babki Zebra Desery

Puszysta babka zebra - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę włóż do rondelka i postaw na bardzo małym ogniu tak aby się roztopiła. Białka ubij na sztywną piankę. Nie przerywając miksowania wsyp partiami cukier. Dodaj do piany po jednym żółtku oraz partiami wlej margarynę, wodę oraz wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Połowę masy odlej i wsyp kakao. Zmiksuj na jednolitą masę. Formę wysmaruj margaryną oraz posyp bułką tartą. Masę wlej na przemian po 1 łyżce, raz jasną raz ciemną. Ciasto piecz w temperaturze 180 stopni przez 50 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować