Puree ziemniaczane ze szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świetny dodatek do dań mięsnych.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g ziemniaków
    1 łyżka masła
    1 łyżka śmietany 18%
    1/2 pęczka szczypiorku

Puree ziemniaczane ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Puree ziemniaczane ze szczypiorkiem 1. Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku.
    Tłuczemy, dodajemy masło, przykrywamy i chwilę czekamy aż się rozpuści.
    W tym czasie siekamy szczypior, który dodajemy razem ze śmietaną do ziemniaków. Dokładnie łączymy.
    Podajemy od razu po przygotowaniu.

Komentarze

Podobne przepisy