Puree ziemniaczane z sosem czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 45 min

Wspaniały dodatek dodań głównych.

  • 45 min

Składniki:

  • 800 g ziemniaków
    1 ząbek czosnku
    125 ml kwaśnej śmietany
    2 łyżki majonezu
    sok z cytryny
    mielona gałka muszkatołowa
    pieprz biały mielony
    sól

Puree ziemniaczane z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Odcedzamy i przeciskamy przez praskę.

    Czosnek przeciskamy przez praskę, łączymy ze śmietaną i majonezem. Doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem, sokiem z cytryny i odrobiną gałki muszkatołowej.

    Sos dodajemy do ziemniaków, dokładnie łączymy.

Komentarze

Podobne przepisy