Puree ziemniaczane z pomidorami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolejna propozycja na dodatek ziemniaczany do obiadu. Korzystajcie póki pomidory i ziemniaki są najsmaczniejsze.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g ziemniaków
    2 pomidory malinowe
    1 łyżeczka masła
    1 łyżka gęstej śmietany
    1 płaska łyżeczka soli
    pieprz

Puree ziemniaczane z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Puree ziemniaczane z pomidorami 1. Ziemniaki obieramy, zalewamy zimną wodą.
    Pomidory sparzamy, usuwamy skórki, zdrewniałe części pomidorów i kroimy na ćwiartki. Dodajemy do ziemniaków razem z masłem, wsypujemy płaską łyżeczkę soli.
    Gotujemy do miękkości.
    Odcedzamy, tłuczemy, mieszamy ze śmietaną.
    Do smaku doprawiamy pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy