Puree ziemniaczane z chrzanem

4.74 (227 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Powiem krótko, odkąd pierwszy raz skosztowałam puree ziemniaczane z chrzanem innego już nie chcę.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków

    4-5 czubate łyżeczki chrzanu

    ok 1 szklanka mleka

    2 łyżki masła masła

    2 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

4.74 (227 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Puree ziemniaczane z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i myjemy. Kroimy na cztery części. Do gotującej wody dodajemy 1 łyżkę soli i wrzucamy ziemniaki. Gotujemy do całkowitej miękkości. Odcedzamy ziemniaki, dodajemy chrzan, mleko oraz masło i miksujemy blenedrem aż powstanie puree.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować