Puree ziemniaczane z boczkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Tak przyrządzone puree podajemy z jajkiem sadzonym oraz korniszonem. PYCHA!

  • 30 min

Składniki:

  • 3 duże ziemniaki
    3 plastry boczku parzonego
    1 łyżka masła
    2 łyżki mleka lub śmietany ( jak kto woli)
    1 łyzeczka soli

Puree ziemniaczane z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek kroimy w drobną kostkę smażmy, osuszamy z nadmiaru tłuszczu

    Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
    Gotujemy w osolonej wodzie aż będą miękkie.
    Odcedzamy,osuszamy nad ogniem.
    Dodajemy boczek, masło oraz mleko/śmietanę-tłuczemy.
    Formujemy np. łyżką do lodów

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy