Pulpety z ziemniaków z cielęciną

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Chrupiące pulpeciki z mięskiem w środku.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g cielęciny
    300 g ugotowanych ziemniaków
    1 jajko
    100 g żółtego sera lub parmezanu
    sól,pieprz
    Bułka tarta do obtaczania
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Pulpety z ziemniaków z cielęciną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i ugotować. Mięso drobno pokroić doprawić solą i usmażyć. Przestudzone ziemniaki połączyć z jajkiem, żółtym serem startym na tarce o małych oczkach i podsmażonym mięsem. Doprawić solą oraz pieprzem, dokładnie wymieszać i tworzyć pulpeciki i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na oleju do zrumienienia.

Porady

Można podać z sosem pieczarkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować