Pulpety wieprzowe z pieczarkami i papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane danie , to dobry pomysł na szybki obiad lub kolację ze znajomymi. Smaczne i kolorowe danie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 litra rosołu warzywnego
    30 dag. pieczarek
    1 papryka czerwona
    1 cebula
    2 łyżki masła
    2 łyżki posiekanego koperku
    2 łyżki mąki pszennej
    4 łyżki śmietany 15 %
    sól i pieprz do smaku
    Pulpety:
    500 g. mięsa mielonego z szynki
    2 łyżki bułki tartej
    2 jajka
    1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego
    1 łyżeczka przyprawy do mięsa
    sól, pieprz, przyprawa magi do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Pulpety wieprzowe z pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Składniki na pulpety umieszczam w misce i łączę na jednolitą masę. Bulion doprowadzam do zagotowania, dodaje kulki ulepione z mięsa. Gotuję ok. 15 minut. Pokrojoną cebulę szklę na maśle, dodaje pokrojone pieczarki i paprykę, podsmażam, dodaję do pulpetów. Zaprawiam mąką zmieszaną ze śmietaną, mieszam, dodaję koperek.

Porady

Tak przygotowane pulpety można podać z pieczywem lub ziemniakami, czy ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować