Jak każdy wie, większość z nas oczami je :) to danie i sposób podania nazwałam "jem kolorowo"
40 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
500 g mięsa zmielonego z łopatki wp + 1 całe jajko + 1 bułka namoczona i odciśnięta + 1 większa pokrojona i zrumieniona cebula + 2 przeciśnięte ząbki czosnku + sól i pieprz do smaku
bułka tarta do obtoczenia i olej do smażenia
na sos: 350 g małych pieczarek, sól, pieprz, 200 g śmietany 30%
kolorowy makaron opakowanie ok 400 - 500g
liście sałaty dowolnej + pomidorki koktajlowe + ogórki małosolne + sos winegret
Pulpety w sosie grzybowym na kolorowo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z gotowego i przyprawionego mięsa usmażyć większe klopsy, odstawić. Pieczarki pokroić w większe kawałki, poddusić na śmietanie, doprawić do smaku i wymieszać z klopsami, w razie potrzeby można dodać trochę wody.
Makaron ugotować, rozłożyć na talerzach, polać sosem, ta część dania powinna zająć 1/2 talerza, na drugiej połowie ułożyć ozdobnie zieleninę i polać winegretem
Komentarze