Pulpety w sosie grzybowym na kolorowo

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jak każdy wie, większość z nas oczami je :) to danie i sposób podania nazwałam "jem kolorowo"

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa zmielonego z łopatki wp + 1 całe jajko + 1 bułka namoczona i odciśnięta + 1 większa pokrojona i zrumieniona cebula + 2 przeciśnięte ząbki czosnku + sól i pieprz do smaku
    bułka tarta do obtoczenia i olej do smażenia
    na sos: 350 g małych pieczarek, sól, pieprz, 200 g śmietany 30%
    kolorowy makaron opakowanie ok 400 - 500g
    liście sałaty dowolnej + pomidorki koktajlowe + ogórki małosolne + sos winegret
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klops Sosy

Pulpety w sosie grzybowym na kolorowo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z gotowego i przyprawionego mięsa usmażyć większe klopsy, odstawić. Pieczarki pokroić w większe kawałki, poddusić na śmietanie, doprawić do smaku i wymieszać z klopsami, w razie potrzeby można dodać trochę wody.
    Makaron ugotować, rozłożyć na talerzach, polać sosem, ta część dania powinna zająć 1/2 talerza, na drugiej połowie ułożyć ozdobnie zieleninę i polać winegretem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować