Pulpeciki w sosie pomidorowym z makaronem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

No i już jechać możecie nas za to, że „złotówami” jesteśmy. W sumie chcemy pokazać Wam, nie tyle jak zaoszczędzić, bardziej jak nie marnować produkty. Kasa, kasą…jednak racjonalne myślenie bardziej wchodzi w rachubę. Nie wiemy dlaczego aż tylu ludzi marnuje podstawowe składniki :/ Postaramy się, postaramy…bo nam też nie zawsze udaje się. Oto kolejny przepis z niedzielnego „rosołu”.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g mięsa z rosołu
    warzywa ugotowane z rosołu ( proporcja 1:1)
    2 jajka
    natka pietruszki
    bułka tarta
    mąka
    olej do smażenia
    500 ml rosołu
    1 szklanka passaty pomidorowej
    makaron
    sól, pieprz
    cukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Pulpeciki w sosie pomidorowym z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pulpeciki w sosie pomidorowym z makaronem 1. Zmielone mięso i warzywa mieszamy z jajkami i bułką tartą (3 łyżki).
    Z masy formujemy pulpety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju.
    Rosół rozgrzewamy, dodajemy passatę, przyprawy i zagotowujemy. Zmniejszamy płomień i wrzucamy pulpety. Dusimy przez kwadrans na małym ogniu.
    W tym czasie gotujemy makaron, Odcedzamy i dodajemy do sosu. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować