Pulchny śmietanowiec

4.5 (193 ocen)

  • 40 min

inny śmietanowiec

  • 40 min

Składniki:

  • 0,5 litra śmietany 36 %
    1 galaretka bursztynowa (firmy agro-wodzisław)
    1 galaretka agrestowa
    1 galaretka brzoskwiniowa
    1 galaretka wiśniowa
    3/4 szkl cukru pudru
    1 śmietan-fix
    herbatniki
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pulchny śmietanowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pulchny śmietanowiec 1. Galaretkę bursztynową, agrestową i brzoskwiniową rozpuszczamy oddzielnie każdą w 1,5 szkl wody. Wstawiamy do lodówki, gdy dobrze stężeją kroimy w kostkę. Galaretkę wiśniową robimy wg przepisu na opakowaniu. Układamy na blaszce herbatniki i zalewamy połową zimnej galaretki wiśniowej i odstawiamy do stężenia.
  • pulchny śmietanowiec 2. Ubijamy śmietanę dodając cukier i na koniec śmietan-fix. Do ubitej śmietany wrzucamy kostki z galaretki, mieszamy, wylewamy na stężałą warstwę z herbatnikami. Na śmietanę wylewamy drugą część wiśniowej galaretki. ( jeśli druga część nam stężała to na chwilkę wstawiamy do gorącej wody i wtedy wylewamy na ubitą śmietanę).

    Ciasto wstawiamy do lodówki na około 1 h.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować