Pudding ryżowy truskawkowo - kokosowy.

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Pyszne deser w wykorzystaniem sezonowych owoców. Równie dobrze sprawdzą się maliny, jeżyny, jagody.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:


  • - ryż do puddingu: 0.75 szklanki
    - mleko: 500 mililitrów
    - mleko kokosowe: 0.5 puszki
    - cukier: 2 łyżki
    - truskawki-pokrojone: 2 szklanki
    - wiórki kokosowe: 4 łyżki

Pudding ryżowy truskawkowo - kokosowy. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Ryż zalać mlekiem, dodać cukier i gotować do miękkości. Nie wykorzystałam od razu całego mleka, tylko dodawałam w trakcie gotowania, należy uważać aby pudding się nie przypalił.
    Pod koniec gotowania do ryżu dodać pokrojone truskawki i mleko kokosowe i zostawić całość na bardzo małym ogniu aż mleko zostanie wchłonięte przez ryż.
    Każdą porcję puddingu posypać wiórkami kokosowymi i podawać.

Komentarze

Podobne przepisy