Pudding chia z musem wiśniowym

0 (0 ocen)

  • 12 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny zdrowy deser!

  • 12 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl mleka
    3 łyżki nasion chia
    250 g wiśni
    3 łyżki miodu lub syropu klonowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pudding

Pudding chia z musem wiśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. DZIEŃ WCZEŚNIEJ WIECZOREM
    Nasiona chia przesypać do miseczki, zalać mlekiem i bardzo dokładnie wymieszać trzepaczką. Odstawić na bok na 15-20 minut, co jakiś czas mieszając, by nie utworzyły się grudki. Po tym czasie dodać 2 łyżki miodu (lub więcej, jak lubicie), ponownie wymieszać i wstawić do lodówki na całą noc (u mnie ok. 12 godzin).
  • 2. RANO
    Wiśnie odpestkować, zmiksować blenderem na purre i dosłodzić łyżką miodu. Teraz wystarczy już tylko przełożyć pudding chia do dwóch szklaneczek lub słoiczków i delikatnie wyłożyć na niego mus wiśniowy, by powstały dwie smakowite warstwy. Podawać od razu. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie Nasiona chia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.42 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
image-1p9bskc

To może cię zainteresować